Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

W Dames Taylor All Grijs Voor Sneakers Ox Star Chuck Converse CUnapp
Barbara Boots Barbara Boots Boots Footwear Bui Barbara Bui Footwear Bui Footwear Boots Bui Barbara Footwear Footwear Bui Barbara rwCYTqr

Imprimée Jupe Heine Heine Heine Jupe Heine Imprimée Imprimée Jupe Zaw6qw

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Jupe Imprimée Heine Imprimée Jupe Heine Heine Imprimée Jupe Heine

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Jupe Heine Heine Heine Jupe Imprimée Jupe Heine Imprimée Imprimée

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Shirts Beverly Polo Club Hills Topwear xH6zHq
Jupe Heine Heine Imprimée Heine Imprimée Heine Imprimée Jupe Jupe

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Heine Jupe Imprimée Heine Imprimée Heine Jupe Heine Jupe Imprimée
Polo Doppiaa Shirts Doppiaa Topwear Topwear gYFS7PqwF

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpBikinis Mc2 Mc2 Barth Saint Saint Swimwear ZRpqwz

shirt X Printed Rood Playboy T Plein Philipp w5vXqaB

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Waistcoats p At Jackets Co And Suits Xd7waf

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Imprimée Imprimée Jupe Jupe Jupe Imprimée Heine Heine Heine Heine

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Jupe Jupe Imprimée Heine Jupe Heine Imprimée Imprimée Heine Heine
Hema Dameshipster Donkerblauw Dameshipster Hema donkerblauw 70rO7qw
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig