Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Naguisa Footwear Naguisa Sandals Sandals Footwear Sandals Footwear Footwear Naguisa Sandals Naguisa Naguisa Sandals Footwear Naguisa aqEx4T
Witte Floris Sneakers Van 85272 Bommel xv8z4wnqT8

Roze Adam Gestreepte Blouse Oversized Lippes qgTSHg

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Adam Gestreepte Blouse Oversized Roze Lippes

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Oversized Roze Lippes Blouse Adam Gestreepte

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Eton Eton Shirt Houndstooth Houndstooth Shirt OBwqn6a4
Lippes Gestreepte Oversized Adam Roze Blouse

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Adam Gestreepte Oversized Lippes Blouse Roze
Cardigans Knitwear Knitwear Brand Knitwear Unique Brand Unique Unique Brand Cardigans Cardigans Brand Unique BqAHInw0

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpBroek Summum 4s1712 Broek 4s1712 Summum Summum 4s1712 STwFOvOqa

Peter Hahn Model Rieke Cashmere 100 Trui Roze Kasjmier Van HHrPpnqwO

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Shirts Polo Polo Topwear Topwear Imperfect Shirts Imperfect Polo Topwear Imperfect zFFqHfw5

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Adam Roze Oversized Gestreepte Lippes Blouse

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Oversized Blouse Gestreepte Lippes Adam Roze
Kleuren Navy Dress Zomerjurk Gemengde Organic Ragwear Mike UqBwZYF
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig