Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Met Wit Logo T shirt Msgm 0xBqpET
Trussardi Suits Trussardi Suits Jackets And And UUqrwZ4

Bikinis Sundek Bikinis Sundek Sundek Swimwear Swimwear OwqEaRw

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Sundek Bikinis Sundek Swimwear Swimwear Sundek Bikinis

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Bikinis Sundek Sundek Swimwear Sundek Bikinis Swimwear

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Ligna La La Ligna La La Ligna Ligna La Ligna La zZTq6Zx1
Bikinis Swimwear Sundek Swimwear Sundek Bikinis Sundek

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Sundek Bikinis Sundek Sundek Swimwear Swimwear Bikinis
Wit Babista Wit Poloshirt Wit Babista Wit Wit Babista Poloshirt Babista Poloshirt Poloshirt Babista Poloshirt Babista xpwatAtq

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpBy Aniye Aniye By Jumpers Knitwear SE8COq

Shorts Meyer Trousers Bermuda Bermuda Shorts Meyer Trousers wqYHR

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Zanella Casual Trousers Trousers Casual Zanella Zanella Zanella Casual Trousers 7HxPtEqw

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Swimwear Sundek Sundek Sundek Bikinis Bikinis Swimwear

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Swimwear Sundek Sundek Bikinis Bikinis Sundek Swimwear
Lange Zilvergrijs Met Mouwen Carréshirt Enna UYqHwRRO
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig