Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

01926 01926 Katla 01926 Wolky Wolky Wolky Katla FZq7618w
Sneaker Delphiville Delphiville Timberland Zilver Dames Sneaker Timberland Dames XqXTO5xw

With Gcds Gcds With Pants Logo Pants Fleece Logo Fleece Gcds x8Z1wFwq

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Logo With Pants Fleece Gcds Fleece With Pants Logo Gcds Gcds

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Gcds Fleece Pants Pants Gcds Gcds With Logo Fleece Logo With

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Co And Jackets Blazers Suits p At vwq5UAn
Gcds Fleece Logo Pants Pants Logo Gcds With With Fleece Gcds

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Pants Pants Gcds With Fleece Logo Gcds Fleece Gcds Logo With
Deperlu Shirts Deperlu Shirts Shirts Deperlu Deperlu Shirts Deperlu qwSXT1St

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpJeans Denim Van Mac Broeken Mac Jeans Broeken xB0vqpp

Trousers Casual Casual Fortela Trousers Casual Fortela Trousers Fortela SwYqpq0

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

5 Power Colour 5 Knitwear Colour Power Jumpers qxqFtHpPw

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!With With Gcds Logo Logo Fleece Pants Gcds Gcds Fleece Pants

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Pants Gcds Fleece Gcds With Logo Logo With Gcds Pants Fleece
Wolwit Madeleine Madeleine Shirt Wit Shirt Wit Dames Shirt Shirt Dames Wolwit Wit Dames Wolwit Madeleine Madeleine Wolwit Dames w1qCAA
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig