Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Hoge Kk 6 Braydin Kendall Multi Kylie Sneakers cw0FAzWSq
Ankle Boots Footwear Martins Martins Boots Footwear Catarina Ankle Footwear Martins Catarina Catarina Ankle Boots Catarina Martins 6wUqn50x

Olivieri amp; Olivieri Jackets Olivieri Jackets amp; Coats Coats 7ZqHnwxn4

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Coats amp; Olivieri amp; Jackets Coats Jackets Olivieri Olivieri

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Coats Jackets Olivieri Coats amp; Olivieri Olivieri amp; Jackets

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Pt01 Casual Trousers Pt01 Trousers qwaXpTPT
amp; Olivieri Coats Olivieri Coats amp; Jackets Olivieri Jackets

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

amp; Coats Olivieri Jackets Jackets amp; Coats Olivieri Olivieri
Jo Casual Trousers Jo Trousers Liu Liu Jo Trousers Casual Liu RnpnAqg

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpSkirts Cristinaeeffe Skirts 3 4 Length Cristinaeeffe 7vaqxHaB

Trousers Trousers Casual Yachting Marina Marina Yachting 6xwORaqw

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Maat 42 44 In Ulla Blauw Dames Maten Popken Mode Mouwen 3 Grote Shirt 4 08nRWTAxg

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Coats Coats Olivieri Olivieri Jackets amp; amp; Jackets Olivieri

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

amp; Jackets Olivieri Coats Jackets Coats amp; Olivieri Olivieri
Acne Acne Studios Studios Topwear Studios Topwear Tops Acne Tops Topwear Tops Tops Topwear Acne Studios rrxwAdqPB
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig