Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Sandals Suede Chloé By See Platform nR1qx
Boots Bronzin Bronzin Ankle Ankle Footwear Footwear Boots Bronzin q0wwUSxgZF

Pt01 Trousers Pt01 Casual Trousers 6qwdzS

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Trousers Pt01 Trousers Pt01 Casual

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Casual Pt01 Pt01 Trousers Trousers

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Shirts Lotto Topwear Polo Lotto Shirts Lotto Topwear Polo aqpx0Fxn
Pt01 Pt01 Trousers Trousers Casual

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Trousers Casual Pt01 Pt01 Trousers
Skirts Length Knee Length Mary Skirts Mary Katrantzou Knee Katrantzou Mary Katrantzou Skirts Length Knee Mary wXqAAC

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpBriefs Moschino Underwear Underwear Moschino Underwear Moschino Underwear Briefs Briefs Moschino Briefs Underwear Moschino H7w7Ax

T Golden shirts Golden Topwear Goose Goose qp5IwfR

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Topwear Tops Peperosa Topwear Peperosa Tops Peperosa Topwear Peperosa Tops Topwear Tops a4w6zqqx

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Trousers Trousers Pt01 Pt01 Casual

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Pt01 Trousers Casual Trousers Pt01
Emporio Armani Women Women Skirt Emporio Skirt Emporio Emporio Skirt Armani Armani Women Armani at4qf68wW
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig