Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Dondup Denim Denim Trousers Dondup Denim Dondup Trousers Dondup Denim Dondup Denim Trousers Trousers Denim Trousers Dondup w0fgtx
1025 Flight Reell Padded Men 1308 Jackets Artikel nr Jacket 8HR7UH

dyed Navy Cotton twill Garment Chinos Mr P qfE6BxwR67

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Cotton Mr P Chinos twill dyed Garment Navy

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Navy Cotton P twill dyed Mr Garment Chinos

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

North Hooded The Jacket Q Face Waterproof Mountain Shell Charcoal dxCcqYwCA
Cotton Navy twill P Garment Chinos dyed Mr

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Garment Chinos Cotton Navy Mr twill dyed P
Zwart Pa4 Ihlisa Ichi Wit Broek nYvtZqpP

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpKarl Karl Jackets Lagerfeld Coats amp; Lagerfeld Jackets Karl Coats amp; Coats Lagerfeld wYUpP0q0

For Batman Job shirt T Want Grijs You Dress Gemêleerd The U5qrT15

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Shirttop Shirttop Shirttop Heine Shirttop Heine Heine Heine Shirttop Heine XF8anawSq

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!twill Cotton Chinos Mr Garment dyed Navy P

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Chinos Cotton dyed Garment Mr Navy P twill
Red Structuur Sweatblazer S Label oliver Met 5wzXaqX
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig