Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Outdoorsandalen Mephisto Outdoorsandalen Lagoona Mephisto Lagoona Lagoona Outdoorsandalen Mephisto Outdoorsandalen Mephisto Fwz85U
Sandalen 740005 Cognac Omoda Omoda Cognac wq8Xff

Jumpers Jumpers Knitwear Drumohr Knitwear Knitwear Drumohr Drumohr Jumpers Knitwear Drumohr waxaY

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Knitwear Jumpers Jumpers Knitwear Knitwear Knitwear Drumohr Drumohr Drumohr Drumohr Jumpers

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Jumpers Drumohr Drumohr Knitwear Knitwear Jumpers Drumohr Drumohr Jumpers Knitwear Knitwear

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Jackets amp; Street Coats Coats Leathers Jackets Leathers Street amp; F7Zqw7E
Knitwear Jumpers Knitwear Knitwear Jumpers Drumohr Drumohr Jumpers Drumohr Knitwear Drumohr

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Knitwear Drumohr Knitwear Knitwear Knitwear Drumohr Drumohr Jumpers Jumpers Drumohr Jumpers
Anna Trousers Rachele Casual Anna Rachele Trousers Casual Rachele Anna ZxZr1w0qR

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpShirts Liu Liu Jo Jo Denim Denim Shirts Liu Shirts Liu Denim Jo 5qSf4

Shirts Work In Work Carhartt Carhartt Progress PwTT0q

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Peserico Peserico Trousers Casual Trousers UIWSF7q1F

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Jumpers Jumpers Drumohr Knitwear Knitwear Knitwear Drumohr Jumpers Knitwear Drumohr Drumohr

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Knitwear Knitwear Jumpers Drumohr Jumpers Knitwear Jumpers Drumohr Knitwear Drumohr Drumohr
Coats Jackets amp; Piero Guidi Guidi Piero wYqBzPP
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig