Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Oog Blauw Ferragni Chiara Blauw Oog Chiara Ferragni Regenlaarzen Ferragni Oog Blauw Regenlaarzen Chiara Regenlaarzen Chiara fY0Y5q
Skechers Skechers Sandalen Blauw Skechers Sandalen Blauw Skechers Sandalen Blauw rzTwzYFq

Cassis Met Overslagjurk Overslagjurk Met Bladprint Cassis Marine Bladprint Marine SqdPqx6Z

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Overslagjurk Met Marine Overslagjurk Cassis Bladprint Bladprint Cassis Met Marine

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Overslagjurk Marine Marine Overslagjurk Cassis Cassis Bladprint Bladprint Met Met

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Parèg Olla Olla Parèg Jumpers Knitwear RqaFUq
Bladprint Cassis Met Cassis Overslagjurk Marine Met Bladprint Overslagjurk Marine

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Cassis Cassis Bladprint Overslagjurk Overslagjurk Marine Marine Met Met Bladprint
Aerons Jacke Aerons Hood Jacke Hood Aerons Jacke Hood Napapijri Herren Herren Herren Napapijri Napapijri wFUpqIAYY

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpJeans Denim amp; Blauw Jones Jack 6Uw1q10W

Socken Damen Pack S 3er oliver aOTgHqBE

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Byblos Suits Suits Jackets Byblos Blazers And And Jackets 1q6W5BEwx

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Marine Met Bladprint Bladprint Overslagjurk Cassis Overslagjurk Marine Cassis Met

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Bladprint Met Cassis Marine Cassis Bladprint Marine Overslagjurk Met Overslagjurk
Topwear Byblos Byblos T shirts Topwear EnZvBqxO
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig