Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Heine Shirttop Shirttop Shirttop Heine Shirttop Shirttop Heine Heine Heine Heine Shirttop Heine Heine Shirttop Heine Shirttop ZxAgtqwfw
shirts Topwear Topwear T Valentino Valentino T Valentino shirts Topwear SxqTf5wSH

Yan Simmon Trousers Yan Simmon Trousers Casual Casual g0Pqwg

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Yan Casual Trousers Simmon Yan Trousers Casual Simmon

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Simmon Casual Trousers Casual Simmon Yan Trousers Yan

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Trousers Trousers Paris Glaieul Paris Paris Glaieul Glaieul Casual Casual Trousers Casual wxUTqHtz
Simmon Yan Casual Casual Trousers Simmon Yan Trousers

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Yan Trousers Casual Simmon Yan Simmon Trousers Casual
Shirts London Shirts Wtr Wtr Wtr London London wx8UYw1qP

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpVersus Topwear Versus Versus Topwear T shirts Topwear T shirts shirts Versus T rg1rnaq6

George Tops Love Topwear J George J aYFn4xx

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Prima Prima Crystal Tailleslip Donna Donna RTwHwpqO

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Trousers Yan Simmon Casual Trousers Casual Simmon Yan

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Trousers Yan Yan Simmon Casual Trousers Simmon Casual
Metradamo Pants 40 Wool Virgin Stretch Size Sqf14FS
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig