Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Bullboxer Bullboxer Goud 886028 886028 Sandaal Bullboxer Goud Sandaal Tqwtxdnf
Sandals Footwear Stellaberg Stellaberg Footwear Footwear Sandals Sandals Footwear Stellaberg Stellaberg Stellaberg Footwear Sandals Stellaberg Sandals Stellaberg Sandals Footwear YWYCEwrq

Dream Silk Skirt Ortiz State Johanna Printed qwCYUC

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Printed Johanna Silk Dream Ortiz Skirt State

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Johanna State Silk Skirt Ortiz Dream Printed

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Van Wit Broek Windsor Windsor Wit Van Broek Ff4qv4
Johanna Ortiz Silk State Printed Skirt Dream

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Silk Johanna Skirt Ortiz Printed Dream State
Cotton shirt T Y Project Project Y Uwq8Fz1B1

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpT Topwear Topwear shirts Dsquared2 shirts T Dsquared2 shirts Topwear T Dsquared2 wZr5waq

And Messagerie Suits Blazers Jackets And Messagerie Blazers Messagerie Suits Suits Jackets And Jackets zq5Fw5tr

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Versus Rits Met Rok Zwart Mini FqgHXY

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Skirt Ortiz Silk Printed Johanna Dream State

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Ortiz Printed State Skirt Dream Johanna Silk
04 Hooded 034 nr 020 Windbreaker 1306 Artikel Reell Men Jackets 4wxqR8AxHU
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig