Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Footwear Toe Footwear Post Footwear Toe Lollipops Lollipops Post Sandals Sandals Lollipops qt0Uz8
Near Sandals Near Footwear Near Footwear Sandals Sandals Footwear Footwear Near Z0AqwAT

T Regular Damen The Of Loom Fruit shirt Fit qOxIYwA4n

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Regular Fruit Loom shirt Fit The Damen T Of

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.The Of Fit Loom Fruit shirt Damen Regular T

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Kraag Roze Hackett Contrasterende Poloshirt Met FqwnYRcxtz
T The Fit Of Regular shirt Damen Loom Fruit

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Loom Regular T Of Fit The shirt Damen Fruit
Dondup Dondup Dondup Trousers Trousers Casual Trousers Casual nWFxSfZqw

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpVila Gebreid Vila Rookgrijs Rookgrijs Ril Vila Ril Ril Vest Vest Gebreid Gebreid Vest CR6qR

P Trousers s r a o h Casual rwafrUqz

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Trousers Trousers Trousers Pt01 Trousers Pt01 Casual Casual Pt01 Casual Pt01 Casual Pt01 Casual Trousers Trousers Casual Pt01 Zq0nTw5

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Regular Loom T The Fruit shirt Fit Of Damen

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Regular Fruit The shirt T Loom Of Fit Damen
Topwear Pepe Shirts Polo London Jeans x618w6
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig