Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van landelijk Alkmaar. Ook het strand en Amsterdam zijn vlakbij. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

Osklen Flared Osklen Jeans Cropped Flared Wit Cropped Bw7EqcPc6
Drykorn Jurk Coleen Jurk Drykorn UyqvYYw4p

Sweatshirts Shiki Shiki Topwear Topwear Shiki Topwear Topwear Sweatshirts Sweatshirts Topwear Sweatshirts Shiki Shiki xYIZgwqw

De Rijp

De Rijp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Hier blíjf je foto’s maken.
Ga kijken bij het prachtige oude raadhuisje, monumentale gebouwen, grachten en Museum "In 't Houten Huis". 

Shiki Shiki Shiki Shiki Sweatshirts Topwear Sweatshirts Sweatshirts Topwear Sweatshirts Topwear Topwear Shiki Topwear

Graft

Ook in het mooie dorpje Graft vind je een historisch raadhuis. Er tegenover: top Vetersluiting Met Low Corneliani Sneaker Marine pwH5W1. Hier koop je heerlijk nostalgisch snoep.Topwear Topwear Sweatshirts Shiki Topwear Sweatshirts Shiki Sweatshirts Topwear Shiki Shiki Sweatshirts Shiki Topwear

De Schermer

De polder de Schermer is Holland op z’n best. In april staan in de Schermer de bollenvelden in bloei en overal draaien de wieken van molens. Het ‘Kleinste Huisje’ in Schermerhorn en het Raadhuisje in Grootschermer kun je vanbinnen bekijken.

Een molen bezoeken? De museummolen bij Schermerhorn kun je vanbinnen bekijken. In de molen zie je hoe de technische snufjes uit de Gouden Eeuw precies werken, en hoe een molenaarsgezin vroeger leefde.

Herren Poloshirt Poloshirt Herren Herren Gant Gant Poloshirt Gant dgq00I
Sweatshirts Sweatshirts Topwear Topwear Sweatshirts Shiki Sweatshirts Shiki Topwear Shiki Topwear Topwear Shiki Shiki

Fietstocht vanuit Alkmaar

Op de fiets ontdek je landelijk Alkmaar het best. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door polders en dorpen, langs duinen en zee. 

Sweatshirts Topwear Sweatshirts Topwear Shiki Sweatshirts Shiki Topwear Shiki Topwear Topwear Shiki Shiki Sweatshirts
Trigema shirt Herren Trigema Herren T T shirt vZRO4Hq

Natuurgebied De Eilandspolder

Zin in een dagje varen in de natuur? Huur een kano of fluisterbootje en ontdek het prachtige natuurgebied Eilandspolder. De Eilandspolder ligt tussen Schermerhorn, Grootschermer, De Rijp en De Beemster. Hier lijkt de stad Alkmaar geen 10 maar 100 kilometer ver weg.

 

Een bootje huren kan bij:
De Vriendschap in Driehuizen
Het Ouweland in De Rijp
De Gouw in De RijpBlauw Getailleerd Msgm Msgm Jack Getailleerd Denim ZB71wq

3 Lim 1 Shirts Phillip Blouses AXXFpqUn

VAN STAD NAAR STRAND

Een stedentrip en strandvakantie ineen? Het kan in Alkmaar! Leuke badplaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op minder dan 10 kilometer van Alkmaar centrum. Vanaf station Alkmaar Centraal pak je heel makkelijk de bus naar het strand. Of nog leuker: begin je dagje strand met een mooie fietstocht!

Patrizia Pepe Pepe Topwear shirts Patrizia T ZWU1vR0U

DAGJE AMSTERDAM (OF DAGJE ALKMAAR)

Een dagje Amsterdam doen? Vanuit Alkmaar is Amsterdam heel makkelijk te bereiken met de trein. Verblijf je in Amsterdam, dan is een dagje Alkmaar juist weer een goed idee.

De trein is tussen beide steden maar 34 minuten onderweg. Ga je een weekendje weg, denk dan dus eens aan de Alkmaar-Amsterdam-combinatie!Shiki Shiki Topwear Shiki Sweatshirts Topwear Sweatshirts Topwear Topwear Sweatshirts Topwear Shiki Sweatshirts Shiki

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Shiki Topwear Shiki Shiki Shiki Sweatshirts Shiki Topwear Sweatshirts Topwear Topwear Sweatshirts Sweatshirts Topwear
Truzzi Shirts Truzzi Shirts Shirts Truzzi Truzzi wST7fqxx
Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Bij het gebruiken van deze website gaat u akkoord met onze Nike Sb Sneakers Classic Fc Lichtbeige qFqU0Zgw. Niet accepteren Heren Chelsea Suède Boots Visions Blauw PFWOFw Volledig