Glutenvrije cakerol

Glutenvrije cakerol met cranberry vulling!

Voor de cakerol heb je nodig:

4 eieren op kamertemperatuur
1 eetlepel citroensap
50 gram kokosbloesemsuiker
125 gram gezeefde glutenvrij meel….ik heb gekozen voor een combinatie van boekweitmeel en kastanjemeel

Voor de vulling heb je nodig:

250 gram cranberry’s
1 uitgeperste sinaasappel
6 dadels of eventueel meer naar smaak
2 eetlepels gesmolten kokosolie

Hoe ga je te werk:
Mix de eieren met de suiker en citroensap tot een luchtig geheel, spatel daarna het meel er luchtig doorheen zodat het niet inzakt. Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet hier het mengsel op. Dit mag in een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 10 minuutjes bakken. Daarna haal je het eruit en rol je het met het bakpapier op en laat het zo afkoelen.

Maak de vulling door de cranberry’s met de uitgeperste sinaasappel te koken tot de cranberry’s openbarsten. Voeg de kokosolie toe en laat het smelten. Laat het geheel daarna afkoelen en voeg de dadels toe. Pureer het geheel, proef even of je het zoet genoeg vindt en zet het in de koelkast. Als de cake is afgekoeld kan je het uitrollen en bestrijken met het cranberry mengsel. Het is natuurlijk mogelijk om er elk soort vulling in te doen die je zelf wilt. Rol het op en bestrooi met kokosbloesem poedersuiker (amanprana gula java fin) en versier je cakerol!