Wij respecteren uw privacy

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op je computer. Hiermee verzamelt FC Groningen persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website en die van derden. Deze gegevens delen wij met externe platformen. FC Groningen doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website en die van anderen. Geef je ons hiervoor toestemming? Voor meer info, check ons Blazers Traiano Jackets Traiano Suits Blazers Suits And And Jackets Traiano q7nZXzw

Topwear Blue shirts T Copains Les 4xqBRwSE6q Topwear Blue shirts T Copains Les 4xqBRwSE6q
.

Les shirts Topwear T Blue Copains
Luxe Australia Boots Footwear Luxe Australia Footwear P8Ez6q54
T Les Topwear Copains shirts Blue
  • Home
  • Nieuws
  • Maaskant: ‘Geweld moeten we met z’n allen afkeuren’
7 december 2012 / vandaag Les Topwear Blue T Copains shirts

Alle wedstrijden in het betaalde voetbal beginnen dit weekend met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige week overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De assistent-scheidsrechter uit Almere werd afgelopen weekend tijdens en na een jeugdwedstrijd in het amateurvoetbal ernstig mishandeld en overleed maandag in het ziekenhuis. De KNVB besloot daarom het amateurvoetbal dit weekend af te gelasten. Naast de minuut stilte in het profvoetbal zullen beide teams morgen in de ArenA ook rouwbanden dragen.

Hoofdtrainer Robert Maaskant sprak zich tijdens het wekelijkse perspraatje uit tegen geweld op het voetbalveld. “Er is een verstandige stap genomen door de KNVB. Er is een dode gevallen en dat is, in welke omstandigheid dan ook, fout. Ik ben wel van mening dat het betaalde voetbal kan spelen. Dit kan juist een podium bieden om het probleem onder de aandacht te brengen.” De oefenmeester realiseert zich dat hij, als hoofdtrainer van een club uit de Eredivisie, een voorbeeldfunctie heeft. “Emotie hoort bij iedere sport. Gedrag wat met geweld te maken heeft, is echter absoluut onacceptabel. Daar hoort verbaal geweld ook bij. Als ik sta te bakkeleien met de vierde official doe ik dat zonder scheldwoorden te gebruiken en op een fatsoenlijke manier. Geweld moeten we met z’n allen, in welke vorm dan ook, afkeuren. Dit weekend zul je mij niet horen reageren.”    Maaskant benadrukte dat het verschrikkelijke incident echter geen voetbalprobleem mag worden. “Dit moet niet doorslaan op de verkeerde mensen. De daders hebben dit gedaan en niet het voetbal in het algemeen. Een negatieve stempel voor het voetbal in het algemeen zou niet terecht zijn. Dit is breder dan alleen voetbal. Als we door hier aandacht voor te vragen het geweld, ook het verbale, op het voetbalveld kunnen intomen, dan zou dat mooi zijn.”

Sneakers Chuck Taylor Ox Zwarte Converse Star All U1wfngq

Praat mee

Om mee te kunnen praten moet je ingelogd zijn in Mijn FC Groningen

Inloggen / registreren

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Tenuesponsor

Eredivisiepartner

Partners

Digital partner

Volg ons

Topwear Blue T Copains shirts Les

Direct naar

FCGroningen.nl / voetbal

Zakelijk
Junior club
Merchandise
Kaartverkoop
Maatschappelijk
Rondleidingen
Amateurconvenant
Vrijwilligers
FC Rapport
 

Bestellen

Webshop
Kaartverkoop
Junior Club

Informatie

Les T Copains Topwear Blue shirts

Club info
Mijn Club
Contact
Route en parkeren

Meest bekeken

Nieuws
Wedstrijden
Selectie
FC Groningen.TV

shirts Copains Les Topwear Blue T